163 Recept Az Adatbázisban
Hirdetés
Címlap | Diéta | Keresés | Kapcsolat 
 
  Kategóriák
 Fehérje (62) 
 Keményítő (62) 
 Szénhidrát (37) 

  Index
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

  Szavazás
Szeretnéd, ha külön kategóriában, nem diétás receptek is lennének az oldalon?
Igen, jó lenne
Mindegy, csak bõvüljön a tartalom
Csak diétás receptek legyenek, de azokból még több

  Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelemre, és a recepteket megkapod e-mailben is!


  Statisztika
websas.hu
  Foszlós kalács
 Hozzávalók :

  • 90 dkg (finom)liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás + még egy sárgája
  • még egy tojás a megkenéshez
  • 3 dl tej
  • 5-6 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • ízlés szerint mazsola
Recept Info
Kategória : Szénhidrát
Értékelés : 5
Beküldő : n/a
Nyomtatóbarát változat

  Elkészítés

 1. Keverd össze az élesztőt fél deci langyos tejjel, és öntsd bele a cukorral, sóval elkevert lisztbe. (Hagyd állni összekeverés nélkül 10 percet)
2. Öntsd hozzá a maradék langyos tejben felolvasztott margarint, a tojást, meg a plusz sárgáját, a mazsolát.
3. Gyúrj jó nyúlós, de nem ragadós tésztát belőle. Vigyázz, hogy ne nyomkodd le a tésztát miközben gyúrod, inkább alulról emelgesd, próbáld elválasztani az edény falától. Ha nagyon ragadós, tehetsz hozzá pici lisztet, ha meg nem akar összeállni, langyos tejet.
4. Rakd letakarva langyos helyre 1 órára.
5. Ha szépen megkelt, válaszd 2felé (két kalács lesz belőle), és az elsö darabot megint 3felé. Nyújtsd ki mind a három darabot, fond össze, és csináld meg ugyanezt a másik felével is. Margarinnal kikent tepsibe rakd.
6. Megint hagyd kelni langyos helyen kb. 30 percet, kend meg egy elkevert tojással, majd rakd be a sütőbe, süsd aranybarnára 190 - 200 fokon.

Megjegyzés:
Akkor lesz finom, ha nagyon türelmesen várjuk a tésztát, hogy megkeljen, ha sietünk vele, könnyen lehet tömött, morzsálódó.
Nagymamám receptje, nagyon-nagyon finom magában vagy reggelire!
:) Jóétvágyat!

A receptet Borcsa küldte.

Forrás: mindmegette.hu

Küldd el ezt a receptet egy barátodnak
A Te E-mail címed :
A Barátod E-mail címe :
Feliratkozol a hírlevélre?
Értékeld ezt a receptet

Nagyon Jó


Átlagos

Rossz

Nagyon Rossz


  Új hozzászólás

Szólj hozzá a recepthez

  Belépés
Login :
Jelszó :

Regisztrálj itt
Elfelejtett jelszó


  Partneroldal
napifogyókúra

  Hirdetés

Powered by EasySiteNetwork
Nézz be ide is
| Mindmegette |