163 Recept Az Adatbázisban
Hirdetés
Címlap | Diéta | Keresés | Kapcsolat 
 
  Kategóriák
 Fehérje (62) 
 Keményítő (62) 
 Szénhidrát (37) 

  Index
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

  Szavazás
Szeretnéd, ha külön kategóriában, nem diétás receptek is lennének az oldalon?
Igen, jó lenne
Mindegy, csak bõvüljön a tartalom
Csak diétás receptek legyenek, de azokból még több

  Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelemre, és a recepteket megkapod e-mailben is!


  Statisztika
websas.hu
  Édes párnácskák
 Hozzávalók :
   4 fő részére

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 7,5 dkg cukor
  • 1,2 dl langyos tej
  • 15 dkg + 10 dkg lágy vaj
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál piros lekvár
  • 1 evőkanál vörösbor (vagy víz)
Recept Info
Kategória : Szénhidrát
Értékelés : 5
Beküldő : n/a
Nyomtatóbarát változat

  Elkészítés

 Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és ráöntjük a tej felét. Kevés liszttel elkeverjük, és letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

Elkészítés: A liszthez adjuk a 15 dkg vajat, összedolgozzuk a cukorral, a tejjel, a tojásokkal, egy csipet sóval és addig keverjük a kézi robotgép dagasztóspiráljával, amíg a tészta elválik az edény falától. Kivesszük a tésztát, kézzel átgyúrjuk. Az edényt kilisztezzük, visszatesszük a tésztát, és lefedve kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát újnyi vastagra kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kb. 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A maradék vajat felforrósítjuk, megforgatjuk benne a köröket, és kirakjuk velük egy tűzálló tál alját. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztát az alsó rácson kb. 25 percig sütjük. A lekvárt simára keverjük a vörösborral, minden tányérra folyatunk belőle, és ráültetünk 2-3 tésztadarabot. Vastagon megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 557 kcal

Forrás: mindmegette.hu

Küldd el ezt a receptet egy barátodnak
A Te E-mail címed :
A Barátod E-mail címe :
Feliratkozol a hírlevélre?
Értékeld ezt a receptet

Nagyon Jó


Átlagos

Rossz

Nagyon Rossz


  Új hozzászólás

Szólj hozzá a recepthez

  Belépés
Login :
Jelszó :

Regisztrálj itt
Elfelejtett jelszó


  Partneroldal
napifogyókúra

  Hirdetés

Powered by EasySiteNetwork
Nézz be ide is
| Mindmegette |